Ons aanbod

Integrale aanpak verslavingsproblematiek Goeree-Overflakkee, een zoektocht naar data.

11:15 | Zaal 1

Verslaving is een onderwerp dat zich gemakkelijk leent voor veel emotie, vaak gevoed vanuit incidenten, waarden en normen en onderbuikgevoel. Dat maakt het belang van data extra groot . Want hoe groot is het probleem precies, waar uit dat zich in en hoe komen we uiteindelijk tot een effectieve integrale aanpak? In deze sessie neem ik u mee in de effecten die data tot nu toe hebben gehad op ons traject, maar ook met de worsteling om tot gerichte data te komen die we kunnen inzetten om tot een concrete aanpak te komen.

Bijlagen/presentaties

Spreker

Meis Broeders

Gemeente Goeree-Overflakkee

Regisseur Integrale Aanpak Verslavingsproblematiek

Ontwikkel je regio met kunstmatige intelligentie

o.a. sociaal domein en toerisme

11:15 | Zaal 2

Kunstmatige intelligentie zelfstandig besluiten laten nemen in het publieke domein? DataFryslân werkt al vijf jaar aan dit doel. Met vallen en opstaan wordt regionale microdata omgezet in intelligentie. Wat brengt het de provincie Fryslân?

DataFryslân ontwikkelt al 5 jaar actief kunstmatige intelligentie voor het openbaar bestuur om beter beleid te maken, te legitimeren en bij te sturen. Omdat we gebruik maken van state-of-the-art databronnen en onze werkwijze slim en vooruitstrevend is, hebben we snel impact op de maatschappelijke opgaven van onze leden in Fryslân. In deze sessie wordt een inzicht gegeven in soms ongebruikelijke organisatiekeuzes en de manieren waarop we resultaat behalen.

Hoe kun je met data je regio verder ontwikkelen? In deze sessie nemen we je graag mee op onze reis door de Friese data-ecologie met als eindbestemming het innemen van een datapositie met maatschappelijke impact.

Bijlagen/presentaties

Spreker

Edwin Elferink

Coöperatie DataFryslân U.A.

Community Manager

Snelle datawinstpakkers rondom verkeer en veiligheid

11:15 uur | Zaal 3

Verkeersdata moet je willen! Gemeenten worden door wet- en regelgeving steeds meer verplicht diverse vormen van verkeers- en mobiliteitsdata aan te leveren.

Met alle uitdagingen die er liggen op het gebied van mobiliteit en bereikbaarheid heeft deze datalevering niet altijd de hoogste prioriteit. Ik leg in deze sessie uit waarom je als gemeente met die data aan de slag wil aan de hand van concrete voorbeelden bij verschillende lokale overheden. Niet omdat je moet, maar omdat je wil.

Bijlagen/presentaties

Spreker

Erik van Kreuningen

APPM Management Consultants

Strategisch adviseur verkeer en vervoer

Datateam aan het werk + Regio in Cijfers

11:15 uur | Datalab in de kas

In het datalab praten we niet over data, maar gaan data-doen! Met de datateams van de deelnemende gemeenten, aangevuld met inhoudelijke deskundigen van de gemeenten, maken we in 1 dag een oplossing om wijken binnen de regio te vergelijken op gebied van Onderwijs en Arbeidsmarkt.

Met Aurai bereiden we dit data-experiment voor. Aan het einde van de dag presenteren we jullie het resultaat. Benieuwd hoe een datateam werkt? Kom een kijkje nemen in de kas!

Spreker

Bas de Jonge

Aurai / Gemeente Hoeksche Waard (extern)

Lead Data Scientist / Data analist